Снять квартиру посуточно. Быстро снять посуточно квартиру в казани. Снять однокомнатную квартиру посуточно. Помощь в получении ипотеки. Удобное получение ипотеки в сбербанке. Что нужно для получения ипотеки. Отопление частного дома. Как сделать отопление частный дом схема. Частный дом монтаж отопления. Восстановление жесткого диска. Быстрое восстановление информации с жесткого диска. Восстановление данных жесткого диска программа. Кредит с плохой историей. Быстрые кредиты онлайн с плохой историей. Срочный кредит с плохой историей. В какой сервер играть в WOW. Топ world of warcraft серверы. Wow серверы pandaria. Круглопалочный станок чертежи. Круглопалочный станок купить дешево. Самодельный круглопалочный станок. Кредит на покупку квартиры. На долго взять кредит на квартиру. Кредит на покупку квартиры.
Головна
Новини
Новини Володарщини
Інші новини
ТУРИЗМ
Виступи. Інтерв’ю. Привітання
Військова служба за контрактом у Збройних Силах України
Центр допомоги учасникам АТО
Склад
Розпорядження
Положення
Юридична допомога учасникам АТО та їх сім’ям
ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ ВЛАДИ
Концепція реформування місцевого самоврядування
Обговорення
Інформація
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Економіка
Інвестиційно-привабливі об'єкти
Соціально-економічний розвиток
Закупівлі
Оголошення
Громадянське суспільство
Політичні партії
Програма співпраці
Громадські організації
Політично-консультативна рада
Громадське обговорення
ГРОМАДСЬКА РАДА
Склад ради
Положення та регламент
Документи
Новини
Центр надання адміністративних послуг
Графік роботи
Контакти
Новини
Нормативно-правова база
Перелік послуг
Регуляторна політика
Планування регуляторної діяльності
Оприлюднення проектів регуляторних актів
Відстеження результативності
Здійснення регуляторної діяльності
Державна служба
Е-декларування
Конкурс "Кращий державний службовець"
Оголошення
Відділ державної реєстрації інформує
Запобігання проявам корупції
ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО КОРУПЦІЮ
Інформація
Житлово-комунальне господарство
Сектор містобудування та архітектури
Реєстр містобудівних умов та обмежень
Інформація
Фінансове управління
Сфера земельних відносин
Сільське господарство
Управління соціального захисту населення
Цивільний захист та безпека життєдіяльності
Відділ культури
Служба у справах дітей та сім'ї
Молодь і спорт
Освіта
Володарське відділення поліції
Прийом громадян
Інформація
Управління Пенсійного фонду
Керівництво
Графіки прийому
Новини
Інформує Казначейство
Податкова служба
Управління юстиції
РАЦС
Юридичні консультації
ДВС
Методичні рекомендації
Державна реєстрація НПА
Володарське бюро правової допомоги
Охорона здоров'я
Моє село - краплиночка на карті
Служба 101. Володарський РС ДСНС
ЦЕНТР ПРОБАЦІЇ
Уповноважені органи з питань пробації
Інформація
Володарська районна філія Київського обласного центру зайнятості
Регіональний сервісний центр МВС
Взаємодія з правоохоронними органами
Протидія домашньому насильству
Європейська та Євроатлантична інтеграція України
Україна - НАТО
Європейська інтеграція України

Авторизація



Cільське господарство
Фальсифіковані пестициди та наслідки їх використання
Середа, 04 грудня 2019, 16:08

Сучасне землеробство для отримання високих та якісних врожаїв потребує не лише необхідних ґрунтообробних машин, якісного насіння, мінеральних добрив, палива, але і застосування високоякісних та ефективних засобів захисту рослин – пестицидів.   Пестициди – це хімічні речовини, які покликані зберігати рослини, захищаючи їх від шкідливих організмів. Застосування пестицидів допомагає контролювати бур’яни, шкідників та хвороби, захищати та обробляти продовольчі культури на етапі росту, а також забезпечувати високу якість та лежкість (здатність до тривалого зберігання) свіжих фруктів та овочів.

Пестициди вітчизняного, а також іноземного виробництва, що завозяться для використання на територію України повинні мати офіційну державну реєстрацію та відповідати таким вимогам:

-         висока біологічна ефективність щодо цільового призначення;

-         безпечність для здоров'я людини та навколишнього природного середовища за умови дотримання регламентів їх застосування;

-         відповідність державним стандартам, санітарним нормам та іншим нормативним документам.

Згідно чинного законодавства фальсифіковані пестициди - продукція, яка не відповідає встановленим вимогам, що висуваються до пестицидів, у тому числі вимогам щодо маркування та пакування, розміщення інформації про товар на його упаковці тощо, та/або продукція, на упаковці якої зареєстрований знак для товарів та послуг використано з порушенням прав власника.

З кожним роком зростає непоправна шкода, завдана фальсифікованими засобами захисту рослин аграріям, які застосовують контрафактну продукцію. Цієї шкоди також зазнають всі споживачі кінцевої сільськогосподарської продукції, котрі стають заручниками і потенційними жертвами небезпечних пестицидів.

На відміну від зареєстрованих препаратів, які перед тим, як потрапити на ринок, проходять всі етапи реєстраційних випробувань та досліджень, то нелегальні – залишаються поза межами перевірок на відповідність нормативним документам і тому непридатні до використання. Підробки становлять велику загрозу для фермерів, пошкоджуючи посіви та підриваючи їхню репутацію, а також наражаючи людей на небезпеку під час внесення.

Детальніше...
 
До уваги суб’єктів насінництва та розсадництва
Вівторок, 19 листопада 2019, 14:43

Інформує відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

ГУ Держпродспоживслужби в Київській області

ЗБЕРІГАННЯ НАСІННЯ ПІД УРОЖАЙ НАСТУПНОГО РОКУ

            Необхідність зберігання насіння пов’язана з біологічним властивостями різних культур. Слід розуміти, що початок зберігання насіння розпочинається в бункері комбайна у вигляді свіжозібраного вороху. Під час перевезення на тік, насіння зберігається в транспортних засобах. Лише після закінчення повного циклу післязбиральної обробки – сушіння, очищення, сортування, тощо, насіння закладають у комори, на довготривале зберігання.

ВИМОГИ ДО НАСІННЯ, ЩО ЗАКЛАДАЄТЬСЯ НА ЗБЕРІГАННЯ: Термін зберігання може бути різним. Насіння озимих культур висівається вже через 1 – 1,5 міс. після збирання, ярих через 7-8 місяців. Насіння, що закладається на зберігання, до часу посіву повинне зберегти посівні якості і мати здатність давати здорові і сильні рослини наступного покоління. Насіння травмоване, проросле, неякісно очищене, пошкоджене, зберігається погано. Для тривалого зберігання слід використовувати насіння з вологістю на 2-3% нижчою від передбаченої державним стандартом. У цьому випадку фізіологічні процеси проявляються лише у формі уповільненого дихання. Це пояснюється відсутністю вільної вологи. Своєчасне очищення теж різко знижує її фізіологічну активність. Доведено, що проведення цієї роботи в більш пізні строки, дозволяє довести партії насіння до рівня посівних кондицій, але не впливає позитивно на стан насіння при зберіганні, його життєздатність та схожість.

ПРАВИЛА ЗБЕРІГАННЯ НАСІННЯ: При зберіганні необхідно запобігти видовому, сортовому засміченню насіння. Для цього складають план розміщення насіння в насіннєсховищах. Відповідно до ДСТУ 2240-93 сховища повинні бути критими та сухими, знезараженими від комірних шкідників. Мішки зберігають при вологості насіння, яка не перевищує стандартну, на настилах або піддонах, віддалених від підлоги не менше ніж на 15 см, а від стіни – 70 см. Розміри штабелів та відстань між ними повинні сприяти відбору проб насіння з будь-якого місця і проведенню технологічних операцій. При зберіганні насіння насипом висота бурту не повинна перевищувати: для олійних – 1,5 м, інших культур – 2 м. У складських приміщеннях з активною вентиляцією висота бурту насіння зернових культур допускається до 3 м. Слід уникати розміщення в сусідніх засіках насіння важковідокремлюваних культур (жито і пшениця, ячмінь і овес). Усі партії добазового та базового насіння незалежно від призначення, а також партії сертифікованого насіння першої генерації, призначені для реалізації підлягають обов’язковому пакуванню та маркуванню. Партії сертифікованого насіння нижчих генерацій, які призначені для реалізації, допускається зберігати без пакування (у засіках, буртах), але з обов’язковим маркуванням. Упаковки призначені для зберігання насіння повинні бути цілими, міцними, чистими, сухими і знезараженими від шкідників і збудників хвороб. Для пакування насіння, призначеного для реалізації, використовують лише нові упаковки. Слід також зазначити, що упаковки повинні забезпечувати надійну цілісність їх вмісту під час зберігання і транспортування та унеможливлювати зміну їх вмісту після закриття упаковок. Маркування партій насіння згідно до «Порядку маркування та пакування партій насіння» покладено на суб’єктів насінництва та розсадництва, і здійснюється ними в процесі доробки та пакування насіння. Також, наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України затверджено форми етикетки для маркування партій насіння та наведено зразок (№ 348 від 10.07.17 «Про затвердження Порядку маркування та пакування партій насіння і форми етикетки»).

ВНУТРІШНІЙ КОНТРОЛЬ ЗА НАСІННЯМ, ЩО ЗБЕРІГАЄТЬСЯ: Необхідно забезпечити повне зберігання сухого насіння від псування і засміченості іншими культурами і сортами. У період зберігання насіння у насіннєсховищах контролюють температуру і відносну вологість повітря, за допомогою термометрів і гігрометрів, наявність шкідливих комах і гризунів. Температура насіння - найважливіший показник, що характеризує стан насіннєвої маси. Низька температура в усіх ділянках маси насіння є показником її нормального стану. Провітрювання насіннєсховищ і насіння проводять при тривалому зберіганні. Доцільність цього заходу значною мірою залежить від вологості насіння. Чим воно сухіше, тим менше потреба у провітрюванні. Догляд за зберіганням насіння включає проведення заходів покращення умов, а також попередження і ліквідації небажаних процесів у насінні. Кожна партія насіння, що зберігається, повинна пройти перевірку посівних якостей та отримати Сертифікат, що засвідчують посівні якості насіння або товарні якості садивного матеріалу, згідно з встановленою формою, а до закінчення терміну дії документу про якість, здійснити аналіз повторно. Облік насіння, його рух, якість відображають у «Шнуровій книзі обліку насіння» встановленої форми. Записи в ній повинні відповідати сортовим і насіннєвим документам та даним бухгалтерського обліку.

            Даний матеріал носить інформаційний характер.

                                                                                                                      С.Чубко головний спеціаліст

 
Виробництво сільськогосподарської продукції за 9 місяців 2019 року
Понеділок, 21 жовтня 2019, 09:47

Рослинництво:

Працівники сільськогосподарських підприємств району за 9 місяців цього року працювали над підготовкою та проведенням своєчасного і організовано комплексу весняно-польових та осіньо-польових робіт.

Під урожай 2019 року було посіяно 22128,4 га зернових та зернобобових культур на даний час зібрано 17475 га що становить 79% з них озимої пшениці 7116,3 га (100%) , озимого ячменю 1047 га (100%), ярої пшениці 41,5 га (100%) , овес 39,1 га (100%), гороху 363,8 га (100%), ярого ячменю 2483,6 га (100%), гречки 25 га (100%), проса 37 га (100%), кукурудзи на зерно 6321,7га (57,6%).

Зібрано технічних культур: сої 2717 га (82,1%), сояшника 4370,8 га (94,9%), цукрового буряка 1037 га (49,5%), озимого ріпаку 2572,7 га (100%), ярого ріпаку 236 га (100%).                                                               

Прогнозується посів озимих культур на зерно 8470 га з них пшениця та тритикале 7400 га ( посіяно 3527 га (47,7%)), ячменю 1070 га ( посіяно 326га (30,5%)). Посів технічних культур - озимого ріпаку 2600 га (посіяно 0 %).        

Господарствами району проведено підготовку грунту на площі 6309га. Проведена зяблева оранка звичайна на площі 4429 га та глибока оранка 1938 га

       На даний період поточного року господарствами придбано сільськогосподарської техніки на суму – 20957,7 тис. грн., у тому числі посівної техніки – 2876,9 тис. грн., трактори - 6805,3 тис. грн., ґрунтообробна – 1422 тис. грн., машини для внесення мінеральних добрив – 6457,6 тис. грн., для кормоприготування – 579,4 тис. грн., оприскувачі – 17,3 тис. грн., інша техніка – 2799,1,0 тис. грн.

Тваринництво:

За 9 місяців 2019 року сільськогосподарськими підприємствами району вироблено – 8722,2 тонн молока, надій на одну фуражну корову становить – 5176 кг.

         У порівнянні з відповідним періодом минулого року валовий

надій збільшено на – 936,3 тонн, надій на середню корову збільшено на – 66 кг.

         Реалізовано худоби та птиці у живій вазі – 1662,8 тонни, в тому числі великої рогатої худоби – 251,4 тонни, свиней – 172,2 тонни, птиці – 1226,3 тонн.

         У порівнянні з минулим роком обсяги реалізації худоби та птиці у живій вазі зменшено на - 303,4 тонн.

        Вирощено худоби та птиці в живій вазі всього – 1986 тонн, у тому числі великої рогатої худоби – 236,4 тонни, свиней – 298,8 тонну, птиці – 1450,8 тонн.

         Порівнюючи з 2018 роком вирощення худоби та птиці зменшено на – 141,2 тонн, у тому числі птиці на – 136,7 тонн, свинини на – 15,7 тонн,  збільшено вирощення великої рогатої худоби на – 112 тонни, свинини на –7 тонн.  

Середньодобові прирости великої рогатої худоби становлять – 652 грами (2018- 644),   свиней – 545 грам (2018 - 401).                                      

Станом на 01.10. 2019 року по сільськогосподарських підприємствах району налічується великої рогатої худоби – 3312 голів, у тому числі корів – 1756 голів, свиней - 2824 голів, птиці - 40383 голів.

         У порівнянні з відповідним періодом минулого року великої рогатої худоби збільшено на – 139 голів,  поголівя корів збільшено на – 120 голів, (приріст до 01.10.2019 року становить – 644 голів), зменшено поголівя свиней на - 924 голів, птиці на – 7962 голів.

Отримано приплоду телят всього ( від корів та нетелів ) – 1206 голови, що більше до 2018 року на - 61 голову, у т.ч. від корів – 753 голови, що більше на – 105 голів, від нетелів – 453 голів.

Поросят отримано всього – 2294 голів, що менше на - 701 голів до минулорічного показника.

Вихід телят на 100 корів становить – 45, що більше на - 3 голови відповідного періоду минулого року.

 
До уваги суб’єктів насінництва та розсадництва
Четвер, 22 серпня 2019, 10:03

Інформує відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

ГУ Держпродспоживслужби в Київській області

            Держпродспоживслужба в Київській області повідомляє, що Порядок маркування та пакування партій насіння і форми етикетки затверджений наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 10 липня 2017 року № 348 зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 вересня 2017 року за № 1142/31010.

ПОРЯДОК

маркування та пакування партій насіння

 1. Цей Порядок визначає основні вимоги до маркування та пакування партій насіння сільськогосподарських рослин, призначеного для зберігання, сівби та реалізації.                                                                

2. Дія цього Порядку поширюється на всіх суб’єктів насінництва та розсадництва, фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб (далі - суб’єкти), що здійснюють виробництво, доробку та реалізацію насіння.                                                                                                                                                                                    3. Терміни, що застосовуються в цьому Порядку, вживаються у значеннях, наведених у Законі України «Про насіння і садивний матеріал».                                                                                                                                          4. Обов’язковому пакуванню та маркуванню підлягають усі партії добазового та базового насіння незалежно від призначення, а також партії сертифікованого насіння першої генерації, призначені для реалізації.

5. Партії сертифікованого насіння нижчих генерацій, які призначені для реалізації, допускається зберігати без пакування (у засіках, буртах), але з обов’язковим маркуванням.

6. Основними видами упаковок, що застосовують в насінництві, є мішки, торбинки, пакети, контейнери та бігбеги різної місткості, що забезпечують надійну цілісність їх вмісту під час зберігання і транспортування та унеможливлюють зміни їх вмісту після закриття упаковок.

7. Для виготовлення упаковок використовують матеріали із натурального або штучного волокна, щільний папір, картон, пластик, металеву фольгу та інші матеріали, придатні для пакування насіння.

8. Упаковка повинна бути цілою, міцною, чистою, сухою і знезараженою від шкідників і збудників хвороб. Для пакування насіння, призначеного для реалізації, використовують лише нові упаковки.

9. Насіння, призначене для роздрібної торгівлі, фасують у дрібну споживчу тару з можливим подальшим пакуванням у мішки, коробки, ящики, пачки та інші контейнери, що відповідають вимогам пунктів 6, 7 цього Порядку.

10. У процесі пакування насіння використовують призначені для цього ваги, ваги-дозатори та інше ваговимірювальне обладнання. При застосуванні ваговибійних апаратів, що входять до складу насіннєочисних ліній, відхилення від зазначеної маси насіння в упаковці не повинно перевищувати 1 % для дрібнонасінних культур, 3 % - для інших культур.

11. Насіння олійних, ефіроолійних, кормових і медоносних культур упаковують у подвійну мішкотару або багатошарові паперові мішки та пакети. Допускається використовувати як зовнішню упаковку тканинні мішки, а як внутрішню - поліетиленові мішки або вкладення, виготовлені з поліетиленової плівки або поліпропілену.

12. Мішки, торбинки та пакети з насінням зашивають переважно машинним способом, використовуючи нитки згідно з чинними нормативними документами, що забезпечують механічну міцність зашивання. Допускається ручне зав’язування, зашивання, заклеювання або термічне зварювання упаковок, виготовлених з відповідних матеріалів, що забезпечує надійність їх закриття.

13. Обов’язковому опломбовуванню підлягають лише упаковки, закриті зав’язуванням або іншим способом, який дозволяє здійснювати вільний доступ до вмісту упаковки після остаточного закриття без видимих порушень його цілісності.

14. Етикетка повинна містити усю необхідну інформацію про партію насіння. Особливості маркування залежать від призначення насіння, виду упаковки і способів його транспортування.

15. Залежно від категорії (генерації) насіння та його призначення упаковку з насінням маркують етикетками (ярликами) відповідної форми, кольору та змісту.                                                                                          

16. Маркування партій насіння здійснюється суб’єктами в процесі доробки та пакування насіння.                                  

17. Перед відбором проб аудитор із сертифікації (агроном-інспектор) здійснює огляд сформованих партій насіння та зазначає кількість використаних етикеток, їх номери та особливості маркування в «Акті відбирання середніх (репрезентаційних) проб насіння для визначення посівних якостей».Невикористані у поточному році етикетки суб’єкти мають право використовувати для маркування насіння, яке буде вироблене у наступному році.                                                                                                

18. Усі надписи на етикетках та упаковках здійснюються відповідно до вимог статті 26 Закону України «Про засади державної мовної політики». Крім основного тексту, упаковка може містити додаткові позначки (абревіатури, надписи, логотипи, малюнки), що не впливають на зміст інформації про насіння, які можуть наноситись безпосередньо на упаковку. Нанесення таких позначень може бути здійснене заздалегідь типографським способом або спеціальною водостійкою фарбою за допомогою трафарету.

19. Зовнішні етикетки можуть виготовлятися з матеріалів на паперовій основі з полівінілхлоридним покриттям чи іншого водостійкого міцного паперу, що забезпечує достатню міцність і не піддається легкому розриванню. Допускається використовувати інші полімерні чи текстильні матеріали, які поряд з міцністю забезпечують якість відображення основної інформації на етикетці. Спосіб закріплення зовнішньої етикетки залежить від виду упаковки та способу його закриття, залежно від чого етикетки пришивають, наклеюють або прив’язують до упаковки.

20. Внутрішня етикетка, яка вкладається за бажанням суб’єкта всередину упаковки або закріплюється (приклеюється) на її внутрішній бік, повинна відтворювати зміст зовнішньої і може бути виготовлена з матеріалів меншої щільності та міцності.

21. Для насіння, доробленого і запакованого на насіннєвих заводах, а також для фасованого насіння, призначеного для реалізації, на упаковці зазначаються найменування суб’єкта, його місцезнаходження, де запаковано або розфасовано насіння, із зазначенням реквізитів, а також відомості про перепакування або перемаркування (якщо такі дії мали місце).

22. Упаковку з насінням гібрида (F1) та насінням батьківських форм гібридів кукурудзи або соняшнику маркують додатковими позначеннями, які наносять безпосередньо на упаковку, згідно з додатком до цього Порядку.

23. На упаковках з протруєним (обробленим) насінням ставлять напис «Протруєно» або «Оброблено», на упаковках з дражованим або інкрустованим насінням - «Інкрустоване» або «Дражоване».

24. Перепакування та перемаркування партії насіння можливе у разі виникнення необхідності на вимогу суб’єктів відповідно до чинного законодавства. При цьому попередня етикетка видаляється, а нова повинна відтворювати первинну інформацію про партію насіння та містити відмітку про перемаркування та перепакування. Насіння, яке імпортовано та потребує доробки з подальшим використанням в Україні, підлягає перепакуванню та перемаркуванню. Перепакування та перемаркування партії насіння, яке було вироблено в іншій країні, проводяться за погодженням з уповноваженим органом країни виробництва, якщо перемаркування проводиться для сертифікації як іншої категорії насіння. При перепакуванні та перемаркуванні попередня етикетка та пломби видаляються, а нова етикетка повинна відтворювати первинну інформацію про партію насіння. До етикетки включаються інформація про країну-виробника та вказівка, що стосується перепакування та перемаркування.

Усі операції проводять за участю аудитора із сертифікації (агронома-інспектора).

1. Форма етикетки прямокутна, мінімальний розмір (довжина х ширина) – 110 х 67 мм. Текст друкується чорним кольором.

2. На лицьовому боці етикетки лівий край з написом «Державне підприємство «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» обкантовано чорною смугою завширшки 30 міліметрів, решта лицьового боку етикетки фарбується таким кольором:

для добазового насіння – білим з фіолетовою смужкою завширшки 10 міліметрів, розміщеною по діагоналі з лівого нижнього кута етикетки;

для базового насіння – білим;

для сертифікованого насіння першої генерації, гібридів першого покоління – блакитним;

для сертифікованого насіння другої генерації, наступних генерацій – червоним, для суміші насіння – зеленим;

для неостаточно сертифікованого насіння – сірим.

3. По центру лицьового боку етикетки наведено фоновою сіткою дві великі літери «UA».

4. У нижній частині етикетки зазначається її індивідуальний номер, визначений державним підприємством «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції».

Головний спеціаліст Держпродспоживслужби в Київській обл.           С.М.Чубко

 
До уваги суб’єктів насінництва та розсадництва
Вівторок, 06 серпня 2019, 13:32

Інформує відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

ГУ Держпродспоживслужби в Київській області

Внутрішньогосподарський контроль за доробкою та зберіганням насіннєвого матеріалу

Доробка насіння

            Очищення й сортування насіння здійснюється на відповідних машинах, потокових лініях і насіннєвих комплексах та заводах. Процент виходу насіння залежить від культури, сорту і становить у зернових - 60-70 %, зернобобових - 70-80 %, соняшнику 40-50 %. Треба пам'ятати,що кожна додаткова операція підвищує травмування насіння, що негативно впливає на його якість. Очищене й відсортоване насіння складується. Кожна партія насіння розміщується і штабелюється окремо і позначається штабельним ярликом, у якому зазначаються:

ШТАБЕЛЬНИЙ ЯРЛИК:

Культура_____________________________

Сорт (гібрид, лінія)_____________________

Категорія за етапами насінництва_________

Генерація _____________________________

Рік урожаю____________________________

Номер партії___________________________

Маса партії____________________________

Кількість місць_________________________

Сортовий документ на насіння_____________( назва, номер, термін дії)

Зберігання

            Необхідно забезпечити повне зберігання сухого насіння від псування і засміченості іншими культурами і сортами. Для цього складають план розміщення насіння в насіннєсховищах .  Відповідно до ДСТУ 2240-93 сховища повинні бути критими та сухими, знезараженими від комірних шкідників. Мішки зберігають при вологості насіння, яка не перевищуєстандартну, на настилах або піддонах, віддалених від підлоги не менше ніж на 15 см, а від стіни – 70 см. Розміри штабелів та відстань між ними повинні сприяти відбору проб насіння з будь-якого місця і проведенню технологічних операцій.

            При зберіганні насіння насипом висота бурту не повинна перевищувати: для олійних – 1,5 м, інших культур – 2 м. У складських приміщеннях з активною вентиляцією висота бурту насіння зернових культур допускається до 3 м. Слід уникати розміщення в сусідніх засіках насіння важко відокремлюваних культур (жито і пшениця, ячмінь і овес).

            Усі партії до базового та базового насіння незалежно від призначення, а також партії сертифікованого насіння першої генерації, призначені для реалізації підлягають обов’язковому пакуванню та маркуванню.

            Слід також зазначити, що упаковки повинні забезпечувати надійну цілісність їх вмісту під час зберігання і транспортування та унеможливлювати зміну їх вмісту після закриття упаковок.

            Маркування партій насіння згідно до «Порядку маркування та пакування партій насіння» покладено на суб’єктів насінництва та розсадництва, і здійснюється ними в процесі доробки та пакування насіння.

            Облік насіння, його рух, якість відображають у "Шнуровій книзі обліку насіння". Записи в ній повинні відповідати сортовим і насіннєвим документам та даним бухгалтерського обліку.

            Контроль за зберіганням насіння включає в себе постійний моніторинг температури та вологості насіння за допомогою вологомірів та термоштанг, що дає змогу своєчасно виявити та запобігти його псуванню.

            Кожна партія насіння, що зберігається, повинна пройти перевірку посівних якостей та отримати Сертифікат, що засвідчують посівні якості насіння або товарні якості садивного матеріалу, згідно з встановленою формою, а до закінчення терміну дії документу про якість, здійснити аналіз повторно.

Головний спеціаліст відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва 

ГУ Держпродспоживслужби в Київській області                                                      С.М.Чубко        

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 5